2019-04-19 10:02:12• hírek • Bede Emőke

Több mint 26 tonna zöldséget foglaltak le a hatóságok

Rendhagyó közös akciót folytattak az elmúlt héten a Szatmár megyei hatóságok. A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság, a rendőrség, a csendőrség és a határrendészet emberei az Adó- és Pénzügyi Hivatallal közösen ellenőrizték a megyén átszállított vagy egyenesen itt áruba bocsátott illegális zöldség- és gyümölcskészleteket.

Az akció nyomán nem kevesebb mint 26 416 kilogrammnyi zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le, illetve több pénzbírságot is kiszabtak a törvénysértőkre, melyeknek összértéke eléri a 40 800 lejt. Ezek java részével azokat a kereskedőket büntették, akik olyan termékeket árultak, melyek nem feleltek meg a hatályban levő előírásoknak vagy nem lehetett visszakövetni a termelőig zöldségek és gyümölcsök eredetét.


Ezzel párhuzamosan a fogyasztóvédelem is ellenőrzést tartott szerte az országban. Ők számottevően kevesebb terméket hívtak vissza a romániai polcokról, viszont a szabálytalankodókat komoly pénzbírsággal sújtották. Legtöbb esetben már rothadásnak indult zöldséggel vagy gyümölccsel találkoztak, de arra is sok példa volt, hogy a termékek adatai nem feleltek meg a táblán feltüntetetteknek. Példának okáért hazaiként hirdettek egy-egy török, kínai vagy egyiptomi „vitaminforrást”, vagy a zacskóban kevesebb volt az adott termékből, mint a feltüntetett mennyiség. Volt, ahol a kiírt ár nem stimmelt, de több üzletben is kamu-akciót hirdettek meg. Érdemes tehát kétszer is megnézni, mit és honnan vásárolunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: